Fjällvandring

Fjällvandring är en enkel och rolig hobby som  även är relativt billig då man inte behöver köpa så mycket utrustning för att komma igång. I texten nedan så kan du bland annat läsa om hur man kan göra för att komma igång med fjällvandring samt några bra tips på vad man ska tänka på när man vandrar.

vandra_57021493

Sverige är väldigt känd för sin vackra natur och man behöver inte leta länge efter några fina vandringsleder som man kan vandra längs. Att vandra ute i naturen bland fjällen är väldigt avslappnande och är både bra för kroppen fysiskt och mentalt.

Fjällvandring gör man vanligast under sommaren då all snö har smält men det går även att göra under vintern men då kanske istället med en skoter. Om man väljer att fjällvandra på vintern så kan man även ta med sig skidorna och ta sig en åktur nedför fjället.

En av de mest populära vandringslederna i Sverige är antagligen den så kallade Kungsleden som går mellan Hemavan och Abisko. Det finns flera stugor utspridda längs vandringsleden där man kan sova, äta och vila upp sig. Att vandra på Kungsleden är en fantastisk upplevelse men man måste vara väl förberedd och helst ha vandrat förut då det inte är något för nybörjare.