För dig med ett stort intresse för figurspel

Du som har ett stort intresse för figurspel bör ta en titt på nätet. Det finns dock många olika byggsatser, material och verktyg för olika typer av figurer. Dessutom finns det figurspel för nya intressenter och för de med mycket erfarenhet.

För nybörjare

Har du precis börjat? Här kommer lite mer information.

Figurspel har funnits i flera hundra år och fortsätter vara ett intresse som drar till sig många nya människor år efter år.

I figurspel bygger man upp en spelplan och använder sig av små figurer av plast och tenn för att genomföra ett slag. Man bygger upp sin egen armé och varje figur kan ha en unik samling förmågor och speciella för- och nackdelar. Varje spel har sitt unika sätt att se ut och tärningar kan spela en roll i hur slaget går.

Kreativ hobby

De som har köpt ett figurspel går ofta inför spelet med stort intresse. Det krävs dessutom att du lägger tid och kreativitet på att måla dina figurer och fundera ut optimala taktiker för att besegra motståndaren. De som är särskilt investerade bygger också en spelplan med till exempel avancerad terräng och häftiga utmaningar.

Warhammer

Ett mycket populärt figurspel är Warhammer, som också finns i flera varianter. Ett annat populärt spel är Realm of Geddon.