Fotboll

Fotboll är en av de allra mest populära sporterna här i Sverige. Zlatan har med största sannolikhet, tillsammans med mycket annat, varit en av anledningarna till att fotbollen blivit nästan lite av en nationalsport för oss. Det är många som idag har fotbollen som sin hobby och sitt fritidsintresse.Fotbollsspelare

En hobby för alla

Både unga barn och äldre ungdomar gillar i regel ofta att spela fotboll. Vissa gör det endast någon gång ibland för att de tycker att det är roligt, medans andra gör det oftare och kanske är med i något lag eller klubb och spelar på en lite mer seriös nivå.Just att ha fotboll som sin hobby kan vara mycket positivt och givande. Det är ju mycket bättre än till exempel data- och videospel som alltför många ungdomar ägnar sig åt nu för tiden. Fotboll ger motion och träning, saker som för många i dagens läge är en bristvara. De flesta har ju säkert koll på att all motion och träning som vi ägnar oss åt är positiv för vår hälsa, och därmed är då även att spela fotboll något som är positivt för vår hälsa. Dessutom tränar man också upp saker så som balans- och koordinationsförmågan då man spelar fotboll.

Bra för hälsan

Men det finns även andra saker som är positivt med att ha fotboll som sin hobby, förutom de positiva hälsoeffekter som det innebär. För många är nämligen fotbollen ett sätt att träffa kompisar, umgås och ha roligt tillsammans. För den som spelar i en klubb eller i ett lag så kan de övriga spelarna bli väldigt nära vänner och laget kan också bli nästan som en andra familj där man känner sig trygg, välmående och allmänt lycklig. Lagspel bidrar också till att man som person ges möjlighet att utveckla sin samarbetsförmåga vilket kan vara väldigt givande och förberedande inför framtiden där de flesta ställs inför situationer som kräver en god förmåga till att samarbeta.

Tippa matcher

Fotboll är verkligen en allt-i-allo-aktivitet. Vill man inte spela, kan man vara åskådare, och som åskådare kan man också vara med ”i spelet” så att säga. Ett ytterligare element i fotbollens värld är den lilla extra kryddan att lägga ett spel på någon eller några matcher. Undertecknad brukar vara inloggad på sport- och spelcommunityn Svenskaspelare.com, där man både kan få tips på hur man ska lägga sina spel, samt diskutera sport och spel! De har till exempel en utmärkt guide om Stryktipset, hur alla spelsystem fungerar och hur man skall tänka. Gå in och läs här: http://tippat.se/stryktipset.

Fotbolls-VM

Fyra år har nu gått sedan sista sparken gjordes i Sydafrika, Spanien var på nytt världsmästare och odiskutabla som världens bästa fotbollslag då man plockat hem alla de senaste mästerskapen efter att ha brutit den långa förbannelsen av att vara favorittippade men inte prestera i slutändan.Nu är det alltså dags för avspark i sambans förlovade land, Brasilien, och det är hemmanationen med Neymar i spetsen som är favorittippade av de flesta experterna. Fotbolls-VM pågår under dryga månaden och är en fröjd för alla fotbollsälskare, ung som gammal. Faktum är att många som kanske inte vanligtvis räknar fotboll till sin hobby under VM ansluter till gemenskapen och följer matcherna lika uppmärksamt som den riktige fotbollsdåren.Sammanfattningsvis så är alltså fotboll något som kan vara mycket bra att ha som sin hobby. Det är ett intresse som kan vara väldigt roligt samtidigt som det kan ge mycket tillbaka i form av vänner och positiva erfarenheter.