Satsa pengar på spel

Att satsa pengar på saker och ting är något människor gjort en väldigt lång tid, det är ganska troligt att detta är något vi har gjort så snart pengar blev tillgängliga i en form eller annan. Detta är dock något som har mer än en betydelse, spel kommer i många olika former trots allt.

shutterstock_323973959

Spela på lotto

Ett av de mest kända spelen där man satsar pengar är lotto, som har sitt ursprung så långt tillbaka i tiden som 1500-talet. I Sverige dök det för första gången upp 1980 och det gick redan då ut på att lyckas pricka sju rätta nummer av 35, men det delades fortfarande ut pengar för fem eller sex rätt. Chansen att pricka fem rätt är 847 mot 1, men att få alla sju rätt är 6 724 520 mot 1, vilket ju förklarar varför det inte händer så ofta direkt. Lotto har ändå på sätt och vis tagit sig långt från där man var när allt började i början på 80-talet, nu är det mycket mer lättillgängligt tack vare sajter som erbjuder lotto online.

Spela på sport

Ett annat sätt att tänka sig att satsa pengar på spel har länge varit genom att spela på sport. Detta erbjuds på flera olika typer av sporter men här i Sverige är det såklart mest populärt med fotboll och ishockey. Något som dock har börjat klättra rejält i popularitet är e-sport. I många avseenden har detta börjat behandlats mer och mer som många andra sporter och flera länder tillåter spelare i turneringar att komma in i landet på ett sportvisum.

Spela poker

Till skillnad från de pengar man satsar på sport, där man ju knappast kan sägas ha någon inflytande på utkomsten, kan man istället ta allt i egna händer och spela spel som poker. Detta är något som många gör varje dag världen över och chansen är ganska god att man har en vän eller bekant som gillar att spela poker. För alla som är intresserade men inte kan mycket om spelet finns det många möjligheter på nätet att lära sig spela.