Segling som stort intresse – det sista på båten innan sjösättning

Som båtägare vet du säkert om hur mycket jobb du behöver lägga ner på en båt innan den kan sjösättas. Du behöver exempelvis gå igenom motorn ordentligt och se till så att den fungerar korrekt. Om du skulle få motorstopp mitt ute på havet när det är vindstilla kan det sluta illa.

Förutom motorn behöver skrovet och masten få en ordentlig genomgång. Även alla segel behöver en grundlig översyn. Sist men inte minst behöver båten få sig en ordentlig grundmålning. Den största anledningen till att du behöver grundmåla båten är för att hålla alger och snäckor borta.

Om du inte grundmålar båten varje vår innan den blir sjösatt är det en stor risk att det fastnar saker under den som påverkar både fart och sättet båten manövrerar.

Handla det du behöver från nätet

När du ska köpa saker till din båt är det fördelaktigt att handla på nätet. Där kan du hitta allt på ett och samma ställe. Det brukar ofta vara billigare än om du handlar direkt från en butik, så beställ här till exempel. Om du inte är nöjd med dina varor som du beställt eller om du har fått något felaktigt kan du skicka tillbaka varan till företaget.