Ta med katt på utställningar

Att bara ha en katt eller två kan vara en hobby, men det går att utöka ditt kattintresse mer. Utställningar kan vara roligt för både dig och katten. shutterstock_29283496

Raskatt

Ett krav för att katten ska få delta i utställningar är att den är renrasig och av god rasstandard. När du köper en renrasig katt ska du få med ett papper som bevisar rasen och föräldrarna.

Gör studiebesök

Innan du betalar för medlemskap och köper utställningsprylar, kan det vara en god idé att besöka en utställning först. Gå runt och se hur det hela fungera: du lär dig mycket mer på det sättet än att bara läsa och höra om det i andrahand.

Bra lynne

Stressade, blyga eller aggressiva katter har inget på en utställning att göra. Det kan förvärra deras dåliga egenskaper på grund av att de blir stressade av den jobbiga miljön. En mysig katt som gillar uppmärksamhet och är van att hanteras passar desto bättre och kommer nog njuta av all uppmärksamhet. Se till att din katt vuxit färdigt och blivit kastrerad innan du börjar med utställningarna. Kastrering är oftast en av reglerna för att ens få komma in med katten.

Knyt nya kontakter

När du ändå är där ska du passa på att mingla. Majoriteten av deltagarna älskar att prata om sina utställningar och sina djur. Du kan få många goda råd och tips om utställningar överhuvudtaget och säkert hitta flera som funnit charmen med samma ras som du.