Spel för alla smaker

En av de mest vanliga intressena idag är att spela. Det är en hobby som kan locka många eftersom det finns sådan variation på dem. shutterstock_277673564

Spel för att träna hjärnan

För den som vill jobba mycket med hjärnan under sin spelsessioner, finns det kluriga spel som utmanar dig. Till mobilen finns ett roligt spel som kan uppehålla en i flera timmar. Det kallas 100 Rooms och varje ny nivå består av bilden av en dörr. Genom olika ledtrådar och tester: såsom att vinkla telefonen, plocka upp saker, trycka på knappar och rita behöver du låsa upp dörren så du kan ta dig vidare till nästa dörr.Ett annat spel som är visuellt slående är Drawn: du målar med muspekaren, löser ledtrådar och gör allt i din makt för att rädda din stad och folket från en förbannelse.

Spela för att tjäna pengar

En annat hobbyspel som lockar många är spel om riktiga pengar. Du får ännu ett lager spänning förutom de vanliga: spänningen att kunna vinna stora summor pengar.En av de populäraste spelen är spelautomater för där finns det jackpotspel. Hall of Gods är en av populäraste spelautomaterna på nätet, har en jackpot som klättrat över 40 miljoner kronor. Och om casinot har en EU-licens och man spelar från Sverige, är man inte skyldig att skatta något alls på vinsten.

Spel för adrenalinet

Ett annan typ av spel handlar om att få upp adrenalinet. För en del spelälskare handlar det om att skrämma upp sig lite. Skräckspel har alltid varit en populär genre, och med dagens teknologi kan man göra dem läskigare än någonsin förr. Ett nytt spel som kom ut förra veckan är med lysande recensioner Until Dawn: ett dataanimerad spel som byggts runt riktiga skådespelare (man får exempelvis möte Peter Stormare) där dina val påverkar historiens gång.Eller så kan man vända sig till actionhyllan och skaffa lite adrenalin från att jaga, rymma, klättra, falla och lönnmörda. Vi pratar så klart om Assissin’s Creed-serien som blivit omåttligt populär. Du färdas med hjälp av en maskin tillbaka till dina förfäders liv och försöker fullfölja till uppdrag.