Resa i Sverige

När man tänker på resande som hobby går tankarna ofta till avlägsna exotiska platser. Man glömmer lätt bort hemlandets sevärdheter, men Sverige är ett fantastiskt vackert land med många platser som förtjänar att upptäckas och återupptäckas. Varför inte satsa på en semester på hemmaplan i sommar?borgholms slott

Fint boende

Du behöver inte resa långt för att bo på fina platser. Runt om i Sverige kan man hitta vackert belägna campingplatser, mysiga fjällstugor, gedigna vandrarhem samt finare hotell som www.elite.se. De har 27 stadshotell utspridda över hela landet, från Malmö i söder till Luleå i norr. Det finns kort sagt alla nivåer, från tält till lyxiga hotell med spa.Innan man bokar boende är det dock bra att veta vart man ska, så här kommer några tips på pärlor som är väl värda ett besök och som passar både små och stora semesterfirare. Det är en sammanställning, mer utförliga tips hittar du på Expressen.

Upptäcka djurliv

Man behöver inte bege sig till Afrika för att kunna åka på safari och beundra vilda djur i deras rätta element. Exempelvis i Strömsund i norra Jämtland anordnas turer ut i vildmarken för att försöka stifta närmare bekantskap med till exempel björn och järv. I Bohuslän kan man åka på sälsafari och se knubbsälar sola sig på klipporna.

Utforska landets nordligare halva

Norra delen av Sverige är för många svenskar lika oupptäckt som om det vore ett fjärran land. Under vinterhalvåret är det kanhända lite för kallt och mörkt för att passa allas smak, men under sommaren kan man i gengäld njuta av den fantastiska midsommarsolen dygnet runt. Jukkasjärvis världsberömda ishotell hålls öppet även under sommaren, fastän då i betydligt mindre format, och den som är sugen på spänning kan pröva att paddla i Torne älv intill. Från Abisko i norr till Hemavan i söder sträcker sig Kungsleden, en mer än 400 kilometer lång vandringsled. Det går förstås bra att vandra endast en kortare sträcka.

Sist men inte minst: Stockholm

För den som sällan har ärenden till huvudstaden kanske det är på tiden att tillbringa några dagar där och njuta av Stockholms kulturliv, mat och shopping. Alla bör ha besökt Sveriges huvudstad minst en gång.