Resa Kreta

Under många år har Kreta varit en favorit bland semesterfirande svenskar och det är av många bra anledningar. Stränder och nattliv lockar många, men det finns mer att hämta från denna ö.

Bland det första folk tänker på om Kreta nämns är varmt väder och härliga stränder, men  för den som vill ha mer så är Kreta rätt ställe att besöka. Kreta är rik på historia, till exempel så finns Knossos templet här. Templet byggdes 1900 f.k.r och tros ha varit ett kulturellt och politiskt centrum för den minoiska civilisationen som levde under den tiden. Poeten Homer, skaparen av eposen Iliaden och Odysséen, levde här på den tiden. Under andra världskriget ockuperade tyskarna Grekland och med det också Kreta. Tyskland ockuperade Kreta tills 1945 då kriget tog slut. Det finns museer tillägnad denna tid och det finns även båtturer som åker längs kusten där man kan se sänkta krigsfartyg.

Till exempel så har Kreta en fantastisk natur, något man kan upptäcka genom vandringar på ön. Många berg och vulkaner går att beskåda.

Om inte naturen på land är lockande så har Kreta ett fantastiskt djurliv under ytan. Att snorkla är något som rekommenderas starkt, Kreta har många korallrev som är helt fantastiska.

För den som vill festa så är Kreta ett bra ställe för detta. I de större städerna finns det många klubbar och barer. Både barerna och klubbarna har oftast morgonen, nattlivet håller i regel på mellan 19:00 till 6:00.

Som det nämndes tidigare så har Kreta många fina stränder. Finkornig, vit sand och ett hav intill är svåra att motstå. Vissa stränder i Kreta är undangömda bakom berg och kan vara svårt att ta sig till . Men det kan vara värt det, det brukar inte vara lika mycket turister på dessa stränder och det är generellt lugnare områden. En del av de mer undangömda stränderna går bara